Landbouwbedrijf Thijsen
Biologische varkenshouderij

Biologische varkenshouderij

Welkom bij Landbouwbedrijf Thijsen! Sinds 2021 houden we ons bezig met het fokken van biologische varkens. Maar voordat we deze stap zetten, hielden we reguliere varkens. Waarom hebben we deze verandering gemaakt? Omdat we geloven in vernieuwing en de toekomst van ons bedrijf.

Onze biologische varkenshouderij

Onze biologische varkenshouderij is gebaseerd op een gesloten structuur. Wat betekent dat precies? Nou, het begint allemaal bij de geboorte van een big. Hier op ons bedrijf wordt elke big geboren en groeit op tot hij of zij slachtrijp is. We zorgen voor een gezonde leefomgeving, waarbij we rekening houden met het welzijn van onze dieren.

Wat Houdt Biologische Varkenshouderij In?


  • Ruimte en Vrijheid: Biologische varkenshouderij betekent dat onze varkens meer ruimte hebben om te bewegen in vergelijking met de reguliere varkenshouderij. Onze varkens hebben toegang tot zowel binnen- als buitenruimtes, waardoor ze kunnen wroeten, rennen en spelen.
  • Natuurlijk Gedrag: In een biologische omgeving kunnen varkens hun natuurlijke gedrag vertonen. Dit omvat wroeten in de grond, sociaal contact met andere varkens en het bouwen van nesten. Dit is goed weer te zien in onze weiden.
  • Gezond Voer: Onze varkens krijgen biologisch voer, dat vrij is van chemische toevoegingen en genetisch gemodificeerde organismen. Het voer bestaat voornamelijk uit biologisch geteelde granen en plantaardige producten, wat zorgt voor een natuurlijke en gezonde groei van onze varkens.
  • Dierenwelzijn: Het welzijn van onze varkens staat voorop. Onze stal- en buitenruimtes zijn ontworpen om stress te minimaliseren en comfort te maximaliseren. Elk varken krijgt de zorg en aandacht die het nodig heeft, van geboorte tot volwassenheid.