Landbouwbedrijf Thijsen
Biologische varkenshouderij

Media

Leer ons bedrijf kennen middels foto's, video's, blogberichten en de artikelen over ons bedrijf!

Onze blog

2022-03-01

Wie zijn wij?: Michelle Thijsen

Mijn ervaring en rol op ons familiebedrijf

Ik, Michelle, ben de tweede dochter van Gerco en Estelle. Vanaf kleins af aan ging ik al met veel plezier met mijn ouders en grootvader mee de schuur in. De liefde voor de varkenshouderij is er bij mij dus letterlijk en figuurlijk vanaf jongs af aan al in gegoten. Op jonge leeftijd probeerde ik ook al veel te helpen in de varkensschuren, dit ging natuurlijk niet zonder vallen en stoten. Ik kan mij nog goed herinneren hoe ik de eerste keren de brijvoerbakken van de varkens met een voerwagen leerde vullen met hulp van mijn vader. Hij tilde mij en mijn zusjes op zodat wij konden zien hoeveel brokken er in de bakken kwam, en wij mochten toen de aan en uit knopjes indrukken. Vanaf het moment dat ik zelf kon zien wat er gebeurde in de bakken, hielp ik dan ook graag met het voeren. Mijn vader die dan de wagen de schuur in drukte en ik die dan in de gang verder kon voeren.

Mijn toekomst

Door de jaren heen is mijn liefde en kennis voor de varkenshouderij verder gegroeid, en nu heb ik dus ook de kans om het familiebedrijf in de toekomst over te nemen. Voor 3 jaar terug stonden wij thuis voor een moeilijke keuze, wat konden wij met het bedrijf om verder te gaan? Moesten we uit bereiden met de vleesvarkens, of was stoppen een verstandige keuze? Door een kennis kwamen wij in aanraking met de biologische varkenshouderij, op dat moment hadden wij nog niet echt kennis gemaakt met dat concept. Met de familie zijn wij in die tijd bij meerdere biologische varkensbedrijven op bezoek geweest, om te kijken in de stallen en in gesprek te gaan over de manier van varkenshouden. Snel waren wij erg enthousiast over dit idee en zijn we vol goede moet begonnen met het rondkrijgen van onze plannen.

Keuzes

Momenteel zijn we druk bezig met het afronden van de verbouwing en zijn we ondertussen opgestart met het houden van varkens. Vaak krijg ik de vraag of ik het wel durf om te zeggen op mijn achttiende dat ik het bedrijf in de toekomst wel wil overnemen, mijn antwoord hierop: Ja! Tot nu toe heb ik nog geen moment spijt gehad van de keuzes die wij als familie de laatste jaren hebben moeten maken.
Het samen werken en samen ergens voor gaan in een familiebedrijf is voor mij een echte boost! Ook om te zien hoe we samen problemen kunnen oplossen en vooruitgang kunnen boeken tussen de varkens, dat is voor mij mijn droombaan in de toekomst. En zeg nou eerlijk, wat is er nou leuker dan elke dag met deze leuke en nieuwsgierige dieren te mogen samen werken?

Admin - 21:06:40 @ wie zijn wij? | Een opmerking toevoegen

Foto's & Video's

Artikelen over ons bedrijf


Boerenportret van de Groene weg
Bedrijfsreportage van ABZdiervoeding
RTVsternet op ons bedrijf