Welkom op onze website!

Waarom wij hebben besloten om de overstap te maken naar de biologische varkenshouderij. Wij kwamen op het idee om de overstap te maken naar het biologisch varkenshouden door een kennis die ons hierop wees. Hierna zijn wij bij verschillende bedrijven wezen kijken en hebben we ons verder verdiept in het biologisch varkenshouden. Hierna hebben wij de keuze gemaakt om hier ook de overstap naar te maken. Waarbij wij ongeveer 54 zeugen houden met de daarbij behorende vleesvarkens.
Voordat wij deze overstap hebben gemaakt hielden wij ongeveer 700 reguliere vleesvarkens. Dit betekend dat de varkens hier als big kwamen en als volgroeid vleesvarken weer weggingen. 

Gesloten bedrijf

Nu wij de overstap hebben gemaakt naar de biologische sector is ons bedrijf gesloten. Een gesloten bedrijf betekend dat de biggetjes hier worden geboren en hier hun hele leven blijven. In de biologische varkenshouderij staat het welzijn van een varken en de zorg voor het milieu op de eerste plaats. Varkens krijgen bijvoorbeeld veel ruimte en liggen lekker op een nest van stro. Ook kunnen de biologische varkens altijd naar buiten.

 

Waar gaan onze varkens heen?

Wanneer de varkens klaar zijn voor de slacht, leveren wij ze af aan De Groene Weg. Maar ook lokaal wordt ons vlees verkocht!

Lokaal is ons vlees te koop bij: 

  • Versboerderij Daalwiek 

Oude Diepenheimseweg 3a

7274 AB Geesteren

https://www.daalwiek.nl

  • Het Buurtkupertje

Kupersweg 1

7161 PD Neede

https://www.buurtkupertje.nl

Landbouwbedrijf Thijsen
Agrarisch bedrijf